Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Spitkeet Fruitdag met oude rassen

29 september

| gratis

Spitkeet Fruitdag.

Op zaterdag 29 september wordt op het park van De Spitkeet in Harkema van 11.00 tot 15.00 uur de jaarlijkse Fruitdag gehouden. Op het terrein van het museum staan ruim 30 fruitbomen van oude rassen waaronder sinds kort ook enkele oude Friese rassen. Om meer bekendheid aan die oude rassen te geven wordt ieder jaar in september door de “Vrienden van het Oude Fruit” in samenwerking met museum De Spitkeet deze dag georganiseerd. Hier vinden dan diverse activiteiten plaats. Zo is er een tentoonstelling van een groot aantal oude fruitrassen waar bezoekers ook eigen fruit kunnen laten determineren als ze van elke soort vijf stuks meenemen. Bovendien kan men van de oude rassen proeven en informatie krijgen over de aankoop van deze bomen.

Van dit fruit worden allerlei producten gemaakt zoals jam, compote en appelmoes.

Ook zijn er vele soorten peulvruchten, wâldbeantsjes, zelfgemaakte jam, honing, zelfgemaakte bakproducten en mooie bloem-creaties te koop. Natuurlijk is het ook mogelijk om voor een zacht prijsje lekkere appels en peren van de “spitkeetbomen” te kopen.

Op het overdekt terras kunt  u heerlijk genieten van koffie/thee met zelfgebakken appelflappen uit de keuken van De Spitkeet.

 

Wie maakt de lekkerste jam van fruit?

Wederom is er dit jaar nog wedstrijdelement aan de Fruitdag toegevoegd. Keukenprinsen en – prinsessen krijgen de gelegenheid om hun zelfgemaakte jam ( van fruit )  mee te nemen naar het evenement. De jam voorzien van naam en telefoonnummer dient voor 14:00 uur te zijn ingeleverd bij de Spitkeet, waar een vakkundige jury van fijnproevers  tussen 14:00 en 15:00 uur de jam zal gaan beoordelen. De winnaar van de lekkerste jam ontvangt een mooie prijs. Voor meer informatie en opgave betreffende deze wedstrijd kunt u zich wenden tot Anneke van der Veer, tel. 06-53602671 of per mail annavanderveer1953@gmail.com.

 

Ook is er een wedstrijd appelschillen: “Wie maakt de langste schil”.

Voor nadere inlichtingen betreffende de Fruitdag kunt u contact opnemen bij Themapark De Spitkeet, De Dunen 3, Harkema  tel. 0512-840431 of met mevrouw G. Bergsma, vertegenwoordigster van de Vrienden van het Oude Fruit tel. 0513-529357.

De entree voor het bezoeken van de fruitdag is gratis.  Vrij parkeren.

P1070929 P1070927 P1070934P1070923

Gegevens

Datum:
september 29
Kosten:
gratis