Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Help pake en beppe de vakantie door

27 februari - 2 maart

| €4,50

Help Pake en Beppe de vakantie door

Van 27 februari t/m 2 maart hebben de leerlingen van de basisscholen voorjaarsvakantie. Maar vader en moeder moeten dan vaak gewoon doorwerken dus wie passen er dan op de kinderen? Juist… pake en beppe en die willen dan met die kleinkinderen wel eens wat leuks gaan doen, en natuurlijk vader en moeder als ze tijd hebben ook. Dat kan al jaren in verschillende musea in Fryslân en dus ook bij De Spitkeet.

Van dinsdag 27 februari t/m vrijdag 2 maart hebben wij een leuk programma in elkaar gezet. Het is winter en daarom gaan wij een elfsteden-speurtocht over het hele terrein organiseren. Deze tocht voert langs elf huisjes die allemaal de naam van één van de elf Friese steden dragen en net als bij de echte elfstedentocht moet je soms zelfs klunen. Bij elk huisje krijg je een na een vraag of een opdracht een stempel en voor een volle kaart krijg je een kruisje/medaille. Onderweg is er warme chocolademelk en zijn er andere lekkernijen.

Voor kinderen vanaf 9 jaar is er nog een andere mogelijkheid. Zij kunnen in de timmerwerkplaats een houten raceauto in elkaar zetten en als je nog te jong bent voor deze twee activiteiten dan kun je een schaats knutselen.

Voor de kinderen t/m 12 jaar en voor de donateurs is de entree gratis. Andere volwassenen en oudere jeugd betalen € 4.50.

De Spitkeet is open van ’s morgens 11.00 tot ’s middags 16.00 uur.

Het schaats knutselen is gratis, voor de andere activiteiten vragen wij wel een bijdrage.

Als speciale activiteit komt op woensdag- en vrijdagmiddag de bokkenwagen.

 

toegangsprijs:

jeugd t/m 12 jaar: gratis

ouderen: € 4,50

 

deelname aan activiteit:

Schaatsknutsel gratis

Elfstedenspeurtocht inclusief lekkernijen en knutsel  € 5,00 

De activiteit race-auto € 3,00

Een bokkenwagenritje € 0,50 

 

filmpje van een vorig jaar

 

BhZnHOEIQAABWFKBhVlIh8IQAAq-n-IMG_1636

 

Gegevens

Begin:
februari 27
Einde:
maart 2
Kosten:
€4,50