Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Museumweekend

14 april - 15 april

| €2,00

MUSEUMWEEKEND 14 april en 15 april.

Op zaterdag 14 en zondag 15 april is het op de Spitkeet museumweekend. Dat betekent dat bezoekers tegen een gereduceerde toegangsprijs dit museum kunnen bezoeken.

In alle huisjes zijn dan vrijwilligers aanwezig die uitleg geven over de Spitkeet maar ook graag vertellen over de geschiedenis van deze streek. In ons museum laten we heel duidelijk zien hoe de ontwikkeling van de heidedorpen in Fryslân is geweest. Eerst zeer armoedige plaggenhutten of soms holwoningen op de heide, daarna kleine stenen boerderijtjes ( wâldhúskes) en begin 20ste eeuw de betere woningwetwoningen, terwijl nu in deze dorpen prachtige villa’s staan. De leefomstandigheden zijn in de loop van ruim honderd jaar dus sterk verbeterd en dat laten wij graag zien.

In de Malmolen is dit jaar weer een nieuwe tentoonstelling ingericht. Het onderwerp is “Mei griffel en laai”. Allerlei voorwerpen die betrekking hebben op het onderwijs van vroeger zijn hier tentoongesteld. Ouderen zullen zich zeker veel van deze oude schoolspullen herinneren en jongeren kunnen zien hoe er vroeger op school werd geleerd en dat er nog al wat is veranderd.

In een andere ruimte van de Malmolen is een leuke oude verzameling van Familie Kuitert te zien zoals een typmachine, de smokkelfiets, hoogtezon, keukengerei en nog veel meer, voor bezoekers zeker de moeite waard.

De openingstijden van het museum tijdens dit museumweekend zijn: zaterdag van 10.00 tot 17.00 en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

malle molen
malmoune

 

 

Gegevens

Begin:
april 14
Einde:
april 15
Kosten:
€2,00