Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Oude ambachtendag

1 september

| €4,50

Oude ambachtendag.

met als speciale attracties een modeshow in historische kleding en een kinderwagenparade.

 

Op zaterdag 1 september wordt op het terrein van Themapark De Spitkeet in Harkema van 10.00 tot 17.00 uur weer de oude ambachten-dag gehouden. Om 9.00 uur start vanaf de Spitkeet een toertocht van oldtimers (tractoren) en ’s middags na terugkeer opgesteld staan rondom de pingo op het park van De Spitkeet. Zo zijn er diverse ambachtelijke demonstraties te zien: een handboekbinderij, een kalligraaf, een klompenmaker, turfmakers, een schapendrijver, een houtbewerker, een tingieter, een theeproeverij, vlechtwerk, demonstratie glas in lood, heideboenders maken en een ijsmakerij. Ook is er een poppendokter aanwezig die speelgoedpoppen weer beter kan maken.


Bij de holwoning is de mollenvanger aanwezig, en in de arbeidershuisjes waant men zich even honderd jaar terug in de tijd en wordt men getrakteerd op bruine bonensoep en roggebrood met kaantjes; en als er heren zijn die zich eens ouderwets willen laten scheren door een echte barbier kunnen zij terecht in het ‘pikehok’. 

Muziek mag niet ontbreken op de oude ambachtendag. Harmonica spelers Pieter van der Veen en vrienden spelen de hele dag op verschillende plaatsen verspreid op het park. Bij het terras worden de optredens verzorgd door zanger Ate de Boer, muziektrio ‘Wat Oars’ en shantykoor ‘De Beurtskippers’.


Voor de kinderen is er ponyrijden. Onder begeleiding kunnen ze een ritje maken op het weiland bij De Spitkeet.

 

Verder wordt er dit jaar een modeshow in historische kleding gehouden en een kinderwagenparade waar zo’n kinderwagens en begeleiders in bijpassende kleding aan meedoen. Deze zijn te zien om:

modeshow: 10.30 uur en 14.00 uur

kinderwagenparade: 11.00 uur en 14.30 uur


Deze dag wordt zoals gewoonlijk om 16.00 uur afgesloten met het boeren-boelgoed, waar op heel veel mooie oude spulletjes kan worden geboden.

 

 

Voor dit evenement betaalt u de normale entreeprijs.

Parkeren is gratis.

Zie hier voor twee filmpjes van vorig jaar: filmpje 1 en filmpje 2.

016P1070764  P1070749  026P1070770

 

Gegevens

Datum:
september 1
Kosten:
€4,50