Laden Evenementen

« All Events

Oude ambachtendag

1 september

| €4,50

Oude ambachtendag.

met als speciale attracties een modeshow in historische kleding.

Op zaterdag 1 september  wordt op het terrein van Themapark De Spitkeet in Harkema van 10.00 tot 17.00 uur weer de oude ambachten-dag gehouden. Deze oude ambachtendag is nog weer groter dan voorgaande jaren. Zo zijn er diverse ambachtelijke demonstraties te zien: een klokkenmaakster, een hand-boekbinderij, een kalligraaf, een klompenmaker, turfmakers, een schapendrijver, een hout-bewerker, een tingieter, een theeproeverij en een ijsmakerij. In één van vele kramen wordt o.a. Fries aardewerk getoond. Op het park zijn een hoefsmid, een rode poonroker, een vlechtster met wilgentenen, en een imker actief. 

Bij de holwoning is de mollenvanger aanwezig, en in de arbeidershuisjes waant men zich even honderd jaar terug in de tijd en wordt men getrakteerd op bruine bonensoep en roggebrood met kaantjes en als er heren zijn die zich eens ouderwets willen laten scheren door een echte barbier kunnen zij terecht in het ‘pikehok’. In de Mallemolen is er de prachtige tentoonstelling “Mei griffel en laai” (‘Met griffel en lei’), een galerij met zelfgemaakte poppen en zit er een professionele  fotograaf die u op de foto in kleding van vroeger zet tegen een kleine vergoeding.

Voor de jeugd is er de bokkenkar, een heuse draaimolen, de speeltuin en zijn er leuke spelletjes van vroeger. En natuurlijk klinkt er de hele dag vrolijke muziek op het park. Zo zijn er optredens verspreid over het gehele park van diverse harmonicaspelers en andere muzikanten.

Op het overdekte terras en op het muziekplein kan men onder genot van een hapje of drankje genieten van de muzikale klanken en het uitzicht op het mooie park. Heerlijke pannenkoeken zijn verkrijgbaar in de speciale tent op het park.

Deze dag wordt zoals gewoonlijk om 16.00 uur afgesloten met het boerenboelgoed, waar op heel veel mooie oude spulletjes kan worden geboden.

Voor dit evenement betaalt u de normale entreeprijs.

Parkeren is gratis.

 

Zie hier voor twee filmpjes van vorig jaar: filmpje 1 en filmpje 2.

 

016P1070764  P1070749  026P1070770

 

Gegevens

Datum:
september 1
Kosten:
€4,50