Laden Evenementen

« All Events

Spitkeet Fruitdag met oude rassen

28 september

| gratis

Spitkeet Fruitdag.

Op zaterdag 28 september wordt op het park van De Spitkeet in Harkema van 11.00 tot 15.00 uur de jaarlijkse Fruitdag gehouden. Op het terrein van het museum staan ruim 30 fruitbomen van oude rassen waaronder sinds kort ook enkele oude Friese rassen. Om meer bekendheid aan die oude rassen te geven wordt ieder jaar in september door de “Vrienden van het Oude Fruit” in samenwerking met museum De Spitkeet deze dag georganiseerd. Hier vinden dan diverse activiteiten plaats. Zo is er een tentoonstelling van een groot aantal oude fruitrassen waar bezoekers ook eigen fruit kunnen laten determineren als ze van elke soort vijf stuks meenemen. Bovendien kan men van de oude rassen proeven en informatie krijgen over de aankoop van deze bomen.

Van dit fruit worden allerlei producten gemaakt zoals jam, compote en appelmoes.

Ook zijn er vele soorten peulvruchten, wâldbeantsjes, zelfgemaakte jam, honing, zelfgemaakte bakproducten en mooie bloem-creaties te koop. Natuurlijk is het ook mogelijk om voor een zacht prijsje lekkere appels en peren van de “spitkeetbomen” te kopen.

Op het overdekt terras kunt  u heerlijk genieten van koffie/thee met zelfgebakken appelflappen uit de keuken van De Spitkeet.

De entree voor het bezoeken van de fruitdag is gratis.  Vrij parkeren.

P1070929 P1070927 P1070934P1070923

Gegevens

Datum:
september 28
Kosten:
gratis