Laden Evenementen

« All Events

  • Dit evenement is voorbij.

Kunstweek / Kunst & Kitschdag (gaat niet door)

30 mei

Kunstweek Achtkarspelen / Kunst & Kitschdag.

Van 23 t/m 30 mei wordt door de Keunstkrite de Kunstweek georganiseerd. Een deel van de activiteiten vindt plaats bij De Spitkeet.

23 en 24 mei: Rondje Kunstzinnig met een expositie van kunstenaars.
29 mei: Verhalenavond met als thema bespiegeling.
30 mei: Tussen Kunst en Kitsch, een cultuurmarkt en de uitslag van de fotowedstrijd.

 

Kunst & Kitschdag

Op zaterdag 30 mei kunnen geïnteresseerden hun meegebrachte sier- en gebruiksvoorwerpen bij De Spitkeet laten beoordelen door deskundigen op het gebied van Kunst & Kitsch. Stichting Keunstkrite Twizel verwacht net als vorig jaar een hoop publiek bij de slotmanifestatie van Kunstweek Achtkarspelen 2020.

Evert Kramer is specialist in voorwerpen uit de terpentijd, de Karolingers en de Vikingen. Hij weet alles over goud en zilver. Luitzen Haak is deskundige op het gebied van de prehistorie en antiek en kunst in het algemeen. Klaas Regts is dé expert op het gebied van antieke Nederlandse tegels uit de periode 1580-1900 en Rikus Oswald kan alles vertellen over het “Fries Blauw”: de Harlinger tegels.

Als men voorwerpen wil laten beoordelen kan dit via aanmelding via de website van de Keunstkrite of spontane aanmelding via de kassa. Per persoon maximaal 5 voorwerpen (kosten 5 euro p.p.). Voor meer items moet tijd worden gereserveerd.

De activiteit Kunst & Kitsch staat niet op zich: de hele dag zijn er culturele activiteiten bij De Spitkeet.

Tijd: Zaterdag 30 mei a.s. van 10.00-15.00 uur. Entree gratis.

Meer informatie volgt te zijner tijd.

Gegevens

Datum:
30 mei 2020
Tijd:
10:00 - 15:00 CEST