Laden Evenementen

« All Events

  • Dit evenement is voorbij.

Museumweekend

25 april - 26 april

MUSEUMWEEKEND.

Op zaterdag 25 en zondag 26 april is het op de Spitkeet museumweekend. Dat betekent dat bezoekers tegen een gereduceerde toegangsprijs dit museum kunnen bezoeken. In alle huisjes zijn dan vrijwilligers aanwezig die uitleg geven over de Spitkeet maar ook graag vertellen over de geschiedenis van deze streek. In ons museum laten we heel duidelijk zien hoe de ontwikkeling van de heidedorpen in Fryslân is geweest. Eerst zeer armoedige plaggenhutten of soms holwoningen op de heide, daarna kleine stenen boerderijtjes (wâldhúskes) en begin 20ste eeuw de betere woningwetwoningen, terwijl nu in deze dorpen prachtige villa’s staan. De leefomstandigheden zijn in de loop van ruim honderd jaar dus sterk verbeterd en dat laten wij graag zien.

In de Malle Moune is dit jaar weer een nieuwe tentoonstelling ingericht. Het onderwerp is “Rouw en Trouw”. Rouwkleding van eind 1800 en begin 1900 is te bewonderen, evenals andere zaken die met rouwen zijn verbonden.

Eveneens zijn allerhande zaken te bezichtigen over het trouwen op heide. Naast kleding is er informatie over de specifieke wijze van trouwen dat er veel voorkwam, n.l. het “trouwen over de puthaak”. Al met al ook deze keer weer zaken die de moeite waard zijn om te bekijken tijdens een bezoekje aan het museum.

De openingstijden van het museum tijdens dit museumweekend zijn:
zaterdag van 10.00 tot 17.00
zondag van 13.00 tot 17.00 uur

Entree € 2,00
Donateurs en kinderen gratis

malle molen
malmoune

 

 

Gegevens

Begin:
april 25
Einde:
april 26