Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Oude ambachtendag

7 september

| €5,50

Oude ambachtendag.

Op zaterdag 7 september a.s.  wordt op het terrein van Themapark De Spitkeet in Harkema van 10.00 tot 17.00 uur de oude ambachtendag gehouden. Deze oude ambachtendag is nog weer groter dan voorgaande jaren. Zo zijn er diverse ambachtelijke demonstraties te zien met een professionele klokkenmaakster, handboekbinder, kalligraaf, klompenmaker, turfmaker, rietdekker, schapendrijver, houtbewerker, kantklosser, eendenkorfvlechter, touwdraaier, heideboendermaker en een spinner. Ook zijn er een oliemolen, oude gereedschappen, een glasatelier, een theeproeverij en een ijsmakerij. Een mobiele hout gestookte oven bakt het lekkerste verse brood voor u op een ambachtelijke manier net als vroeger. In één van vele kramen wordt Fries aardewerk getoond. De Stichting Oud-Achtkarspelen geeft informatie over de historie. Op het park zijn een rode poonroker en een imker actief. De Feanster Moune is aanwezig met diverse meelproducten. Ook verschillende soorten huisgemaakte jam en met turf gerookte droge worst en spek worden aangeboden. Rondom, de pingo zijn oude tractoren en Opel Blitzen te bewonderen en eveneens demonstraties van een oldtimer-tractor met een maaibalk, zeisharen en maaien met de zeis. Tevens is er een toertocht van prachtige oude tractoren.

 

Bij de holwoning is de mollenvanger aanwezig en in de arbeidershuisjes waant men zich even honderd jaar terug in de tijd en wordt men getrakteerd op bruine bonensoep en roggebrood met ‘greeuwkes’. In het ‘pikehok’ zit een poppendokter die kapotte poppen ter plaatse kan repareren. In de Mallemolen is de prachtige tentoonstelling ‘Trouwen en Rouwen’. Een professionele  fotograaf zet u op de foto in kleding van vroeger, tegen een kleine vergoeding. Voor de jeugd is er de bokkenkar voor een gratis ritje, de speeltuin, leuke spelletjes van vroeger en leuke workshops bij creatief JAS.

 

Nieuw is een Stabij- en Wetterhounparade, een hondenparade met uitleg van een kenner over deze type honden met een cultuurhistorische toelichting. Verder is er een stabij en wetterhounshow-/keuring, een kleine jachtdemonstratie en zijn er interviews.

 

En natuurlijk klinkt er de hele dag vrolijke muziek op het park. Zo zijn er optredens verspreid over het gehele park van vele harmonicaspelers en zijn er optredens bij het terras van onder andere De Swemmersjongers, de Beurtskippers en Popkoor Akkoord. De orgeldraaier Auke van der Meer is net als vorige jaren ook weer aanwezig. Op het overdekte terras en op het muziekplein kan men onder genot van een hapje of drankje genieten van de muzikale klanken en het uitzicht op het mooie park.

 

Heerlijke pannenkoeken met spek zijn verkrijgbaar in de speciale tent op het park. Deze dag wordt zoals gewoonlijk om 16.00 uur afgesloten met het boerenboelgoed, waar op heel veel mooie oude spulletjes kan worden geboden. Voor dit evenement betaalt u de normale entreeprijs. Het park is rolstoel- en rollatorvriendelijk. Parkeren is gratis.

 

Zie hier voor een aantal filmpjes van vorige jaren: filmpje 1filmpje 2 en filmpje 3.

016P1070764  P1070749  026P1070770

 

Gegevens

Datum:
september 7
Kosten:
€5,50