Laden Evenementen

« All Events

Oude ambachtendag

7 september

| €5,50

Oude ambachtendag.

Op zaterdag 7 september wordt op het terrein van Themapark De Spitkeet in Harkema van 10.00 tot 17.00 uur weer de oude ambachten-dag gehouden. Om 9.00 uur start vanaf de Spitkeet een toertocht van oldtimers (tractoren) en ‘s middags na terugkeer opgesteld staan rondom de pingo op het park van De Spitkeet. Zo zijn er diverse ambachtelijke demonstraties te zien: een handboekbinderij, een kalligraaf, een klompenmaker, turfmakers, een schapendrijver, een houtbewerker, een tingieter, een theeproeverij, vlechtwerk, demonstratie glas in lood, heideboenders maken en een ijsmakerij. Ook is er een poppendokter aanwezig die speelgoedpoppen weer beter kan maken.


Bij de holwoning is de mollenvanger aanwezig, en in de arbeidershuisjes waant men zich even honderd jaar terug in de tijd en wordt men getrakteerd op bruine bonensoep en roggebrood met kaantjes; en als er heren zijn die zich eens ouderwets willen laten scheren door een echte barbier kunnen zij terecht in het ‘pikehok’. 

Voor de kinderen is er ponyrijden. Onder begeleiding kunnen ze een ritje maken op het weiland bij De Spitkeet.

 

Deze dag wordt zoals gewoonlijk om 16.00 uur afgesloten met het boeren-boelgoed, waar op heel veel mooie oude spulletjes kan worden geboden.

Voor dit evenement betaalt u de normale entreeprijs.

Parkeren is gratis.

Zie hier voor een aantal filmpjes van vorige jaren: filmpje 1filmpje 2 en filmpje 3.

016P1070764  P1070749  026P1070770

 

Gegevens

Datum:
september 7
Kosten:
€5,50