Laden Evenementen

« All Events

  • Dit evenement is voorbij.

Oude ambachtendag (alleen toertocht oude tractoren)

4 september

| €5,50

Oude ambachtendag.

Helaas gaat, vanwege de coronacrisis, de oude ambachtendag niet door.

De toertocht van oude tractoren gaat wel door. Start: 9:00 uur.

Tussen 13.00 en 14.00 uur zijn de oldtimers terug bij De Spitkeet en staan op het park rondom de pingo geparkeerd, waar bezoekers de oldtimers kunnen bewonderen.

 

 

Op zaterdag 4 september a.s. van 10.00 tot 17.00 uur kunnen belangstellenden op het terrein van Openluchtmuseum en themapark De Spitkeet in Harkema kennismaken met oude ambachten.

Kijk, leer en ontdek alles over oude ambachten zoals de poppendokter, eendenkorfvlechter, heideboenders maken, de klompenmaker, spinnen van vlas en linnen weven, koolzaad-oliemolen en korenwaaier, klokkenmaker, handboekbinderij, miniaturen breien, haken en borduren, diverse glasateliers en nog veel meer. Zij leggen met veel enthousiasme en plezier u de fijne kneepjes van hun bijzondere vak aan u uit!

Broncante markt, oude tractoren, Opel Blitzen
Naast al de oude ambachten is het ook een gezellige markt met verkoop van brocante artikelen, spek en worst, eigengemaakte honing, verkoop van appels en peren uit onze eigen Fruithof, meelproducten van de Feanster Moune, en verkoop van eigen gemaakte jam. In één van de vele kramen wordt Fries aardewerk getoond, is er oud gereedschap te bewonderen, en geeft Stichting Oud-Achtkarspelen informatie over de rijke historie van deze omgeving en onze mooie gemeente. Rondom de pingo zijn oude tractoren en een Opel Blitzen te bewonderen en is er een demonstraties van een mini pakjepers. Tevens is er een toertocht van oude tractoren.

Handboogschutters, spelletjes voor de jeugd, workshops
Natuurlijk kan ook het Openluchtmuseum verkend worden. In de diverse arbeidershuisjes waant men zich even honderd jaar terug in de tijd. In de huisjes wordt men getrakteerd op bruine bonensoep en roggebrood met kaantjes. In de Mallemolen is de tentoonstelling ‘Frijdom wie de heechste wet’ (‘Vrijheid was de hoogste wet’) te zien. Als u het wilt? Zet tegen een kleine vergoeding een professionele fotograaf u op de foto in kleding van vroeger. Voor de jeugd is er ook van alles te doen, leuke spelletjes van vroeger, de speeltuin en een leuke workshops bij de dames van creatief JAS. Verder zullen deze dag aanwezig zijn leden van de handboogschutters vereniging het Fryske Wâld uit Surhuisterveen. Zij geven een demonstratie, maar je mag het tegen een kleine vergoeding ook zelf gaan proberen.

Muziek, pannenkoeken, boerenboelgoed
En natuurlijk klinkt de hele dag vrolijke muziek op het park. Zo zijn er verspreid over het gehele terrein optredens van vele harmonicaspelers. Op het overdekte terras kan men onder genot van een hapje of drankje genieten van de muzikale klanken en het uitzicht op het park. Pannenkoeken met spek zijn verkrijgbaar in de speciale tent op het park. De dag wordt zoals gewoonlijk om 16.00 uur worden afgesloten met het boerenboelgoed, waarop heel veel oude spulletjes kan worden geboden.

Het beloofd een hele bijzondere dag te worden wat u zeker niet mag missen!

Uiteraard houden wij ook deze dag, rekening met de dan geldende richtlijnen die het RIVM heeft opgesteld.

 

Zie hier een aantal filmpjes van de oude ambachten van vorige jaren: filmpje 1filmpje 2 en filmpje 3.

016P1070764  P1070749  026P1070770

 

Gegevens

Datum:
4 september, 2021
Kosten:
€5,50