Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Oude ambachtendag

2 september 2023 @ 10:00 17:00 CEST

OUDE AMBACHTENDAG

Ontdek de Magie van Ambachten & Streekmarkt bij Openluchtmuseum De Spitkeet in Harkema!

Harkema – Maak je klaar voor een onvergetelijke ervaring vol ambachtelijk vakmanschap en streeklekkernijen! Openluchtmuseum De Spitkeet presenteert Ambachtendag en Streekmarkt op zaterdag 2 september.

Bezoekers van alle leeftijden worden uitgenodigd om de betovering van ambachten te beleven. Van traditioneel tot hedendaags, onze Ambachtendag biedt een unieke mix van ambachten gestoken in een nieuw jasje. Bewonder vakmensen terwijl ze met passie en precisie werken aan hun meesterwerken. Een hoogtepunt van de dag is het Vlasmuseum, waar de bewerking van vlas van A tot Z wordt tentoongesteld – een fascinerende kijk in de wereld van textielproductie.

Voor de jongere bezoekers is er volop plezier en avontuur. Laat de kinderen genieten van nostalgische ritjes op de ouderwetse handdraaimolen “De Groene Draack” uit 1915 en schommelbootjes. Ook kunnen ze hun handelsgeest laten zien op de Kinderrommelmarkt, waar ze hun schatten kunnen verkopen – aanmelden is mogelijk!

En wat is een streekmarkt zonder streekproducten? Proef de authentieke smaken van het verleden terwijl je langs de kraampjes struint vol ambachtelijke lekkernijen. Een culinaire ontdekkingstocht door de regio die je smaakpapillen zal verwennen.

De Ambachtendag en Streekmarkt start om 10:00 uur en eindigt om 17:00 uur. Een van de hoogtepunten van de dag is het traditionele Boelgoed, dat om 16:00 uur plaatsvindt. En dat is nog niet alles! Naast de ambachten en streekmarkt, wordt er een indrukwekkende trekker optocht georganiseerd, die start en eindigt bij De Spitkeet. Bewonder oude trekkers in een kleurrijke parade die door de omgeving trekt.

De entree voor deze betoverende dag bedraagt € 6,60 per persoon, kinderen van 4 t/m 12 jaar € 2,50 betalen (kinderen tot 4 jaar gratis). Donateurs hebben gratis toegang tot het evenement.

Kom en geniet met ons op het terras van schitterende muziek terwijl je de sfeer opsnuift van dit bijzondere evenement. Het belooft een dag vol plezier, verwondering en verrassingen te worden voor het hele gezin!

Mis dit betoverende evenement niet en wees erbij op zaterdag 2 september.

Voor meer informatie en persaanvragen kunt u contact opnemen met:

Sjoukje Spinder

06-52596579
oudambachtendag-spitkeet@outlook.com

Zie hier een aantal filmpjes van de oude ambachten van vorige jaren: filmpje 1filmpje 2 en filmpje 3.

016P1070764  P1070749  026P1070770

Gegevens

Datum:
2 september 2023
Tijd:
10:00 – 17:00 CEST
Kosten:
€6,50