Laden Evenementen

« All Events

Simmerwille / Ferdivedaasjeboek

17 augustus

SIMMERWILLE BIJ DE SPITKEET

Nog een paar weken en dan is het zover, de “Zomervakantie”. Lekker even de boel de boel laten en genieten van een welverdiende vakantie. Veel mensen hebben i.v.m. de coronaregels er dit jaar voor gekozen om lekker in eigen land te blijven en er dagjes erop uit te gaan. Nou, dan bent u bij ons Openluchtmuseum De Spitkeet op het juiste adres.

In de week voor en na de bouwvakvakantie organiseren wij bij Openluchtmuseum De Spitkeet in Harkema voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar 2 dagen “Simmerwille bij De Spitkeet”. Deze beide dagen gaan plaats vinden op dinsdag 13 juli van 11:00 tot 16:00 uur en op dinsdag 17 augustus van 12:00 tot 16:00 uur.

Op dinsdag 13 juli introduceren wij ons “ Groot Ferdividaasje Doeboek”. Het 40 pagina’s dikke boek neemt je mee over het Spitkeet-terrein met allerlei verhalen, activiteiten, rebussen, woordzoekers, kleurplaten enz. Het boek is eigenlijk een grote speurtocht die je laat zien hoe mensen werkten en leefden tussen 1850 en 1900 op de Groningse en Friese heide. Tijdens je bezoek aan ons openluchtmuseum, neem je het boek mee over het park. Het boek vertelt door middel van allerlei verhalen en leuke activiteiten meer over ons park. Na de introductie van het “Ferdividaasje doeboek” zal dit te koop worden aangeboden bij De Spitkeet, zodat kinderen die het Openluchtmuseum komen bezoeken op een speelse manier kennis kunnen maken met het leven van toen.

 

Voor kinderen en donateurs is  de entree  gratis, volwassen betalen de normale entreeprijs van € 5,50.

Het Ferdividaasje Doeboek kost € 3,50, de knutselactiviteiten kosten € 2,- per  knutsel werkstuk, of 3 werkstukken voor € 5,00.

Verder vragen wij u de dan geldende regels van het RIVM m.b.t de corona in acht te nemen.

 

 

Gegevens

Datum:
augustus 17
Tijd:
12:00 - 16:00