Laden Evenementen

« All Events

  • Dit evenement is voorbij.

Simmerwille / Ferdivedaasjeboek

17 augustus

SIMMERWILLE BIJ DE SPITKEET

In  de week na de bouwvakvakantie organiseert Openluchtmuseum De Spitkeet in Harkema “Simmerwille bij De Spitkeet”. Dit evenement is bedoeld voor kinderen van 4 tot 12 jaar en vindt plaats op dinsdag 17 augustus van 12:00 tot 16:00 uur.

 

Op dinsdag 13 juli jl. introduceerde in het museum het “ Groot Ferdividaasje Doeboek”. Het 40 pagina’s dikke boek neemt je mee over het Spitkeet-terrein met allerlei verhalen, activiteiten, rebussen, woordzoekers, kleurplaten enz. Het boek is eigenlijk een grote speurtocht die je laat zien hoe mensen werkten en leefden tussen 1850 en 1900 op de Groningse en Friese heide. Tijdens je bezoek aan ons openluchtmuseum, neem je het boek mee over het park. Het boek vertelt door middel van allerlei verhalen en leuke activiteiten meer over ons park. Na de introductie van het “Ferdividaasje doeboek” zal dit te koop worden aangeboden bij De Spitkeet, zodat kinderen die het Openluchtmuseum komen bezoeken op een speelse manier kennis kunnen maken met het leven van toen.

 

Nadat de kinderen met het boek over het park zijn geweest, kunnen ze gaan knutselen of naar hartenlust spelen op de diverse speeltoestellen en in de grote zandbak op het terrein. Zijn ze op een gegeven moment dan echt helemaal uitgekeken op ons park, dan nemen ze het boek en hun gemaakte knutselwerkstukken mee naar huis en kunnen ze daar op hun gemak alles nog eens doorlezen en de laatste puzzels en kleurplaten enz. afmaken.

 

Voor kinderen en donateurs is  de entree  gratis, volwassen betalen de normale entreeprijs van € 5,50.

Het Ferdividaasje Doeboek kost € 3,50, de knutselactiviteiten kosten € 2,- per  knutsel werkstuk, of 3 werkstukken voor € 5,00.

Verder vragen wij u de dan geldende regels van het RIVM m.b.t de corona in acht te nemen.

 

 

Gegevens

Datum:
augustus 17
Tijd:
12:00 - 16:00