Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Verslag evenementen

1 januari @ 00:00 31 december @ 00:00 CET

Gegevens

Begin:
1 januari @ 00:00 CET
Einde:
31 december @ 00:00 CET

Zoals ieder jaar was ook nu weer de vraag: Wat hebben de weergoden voor ons in petto. Moeten we  weer sneeuwruimen zoals een aantal jaren geleden, wordt het weer een regendag of toch nog een leuke droge dag. Gelukkig hebben wij het getroffen.Alle activiteiten konden worden uitgevoerd  zoals die gepland waren. En dat waren er nogal wat. In de eerste plaats natuurlijk eieren zoeken.

Op ons grote terrein is volop gelegenheid om de houten eieren te verstoppen en de jeugd wil dan natuurlijk heel graag zo snel mogelijk vijf van die eieren te pakken zien te krijgen om die bij de paashaas in te leveren voor een ei dat ze binnen in het Lytshûs prachtig konden beschilderen. Het toppunt was ook nu weer het vinden van een gouden ei waarvan er ’s morgens en ’s middags in totaal 30 waren verstopt en die je kon inleveren voor een leuke verrassing.

Op het grasveld zaten op ruime afstand van elkaargroepjes kinderen met hun ouders lekkere broodjes aan een stok boven een kolenvuur te bakken en met boter en bruine suiker smaakten die  heerlijk ook al zat er soms een zwart korstje aan. Natuurlijk is het leuk om ieder jaar ook iets nieuws te bedenken.

Daarom had de paashaas dit jaar op diverse plaatsen wortels verstopt. De bedoeling was dat de kinderen deze wortels opzochten en tegelijk daarmee een raadsel konden oplossen. Uit de juiste oplossingen werden drie prijswinnaars geloot die na afloop bekend werden gemaakt.

De geit was vroeger de koe van de armen en die leverde de spitkeetbewoners nog wat melk. Hij moest dus gemolken worden en dat mochten de kinderen deze dag zelf doen.

Een handige vrijwilliger had een houten geit gemaakt die gemolken kon worden en dan een lekkere beker ranja leverde. Prachtig om te zien hoe de jeugd zijn best deed om er zoveel mogelijk ranja uit te krijgen.

Nieuw was ook Ben de Banjoman. Zittend op zijn paard en verkleed als paashaas reed hij door het park en maakte ondertussen vrolijke muziek.

In de huisjes zaten weer vrijwilligers die de bezoekers sûkerbôle en roggebrood met ei aanboden en met deze bezoekers, die ook nu weer overal vandaan kwamen, mede door een uitzending van Omrop Fryslân van Op en Ut, vaak leuke gesprekken konden voeren.

En op zo’n dag weet het publiek natuurlijk ook de horeca te vinden. De terrassen zaten vol met bezoekers die genoten van hun tostie, hamburger, koffie chocomel of iets anders terwijl de jeugd zich prima vermaakte in de speeltuin.

Al met al een zeer geslaagde dag met ongeveer 1300 bezoekers.

Kalender mogelijk gemaakt door The Events Calendar