Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Winterfair en Beppe’s Lapkes Krystbeam

9 december, 2022 @ 10:00 11 december, 2022 @ 17:00 CET

 

Winterfair. 

Van 9 tot en met 11 december 2022 zal bij Openluchtmuseum en Themapark De Spitkeet in Harkema de jaarlijkse winterfair plaatsvinden. Na twee jaar afwezigheid wordt het weer een winterfair met ouderwetse gezelligheid. Er is van alles te doen en te beleven. Een witte kerst in de Mallemolen, verkoop van vele kerst- en winterartikelen, een kerststallenexpositie, verhalenvertellers, een kinderworkshop en nog veel meer! Het belooft een gezellige boel te worden.

 

Beppe’s Lapkes Krystbeam

Ook zal na twee jaar uitstel dan eindelijk de kerstboom vorm krijgen met al de “Beppe Lapkes” die in de afgelopen anderhalf jaar zijn gehaakt en gebreid. In juli 2021 werd de eerste oproep gedaan aan haaksters en breisters om samen met ons “Beppe Lapkes” (Granny squares) te gaan maken. Er werd massaal gehoor aan gegeven. In de afgelopen anderhalf jaar hebben we ruim 3000 lapjes mogen ontvangen. Tegenwoordig zijn de “Beppe Lapkes” of granny squares zoals in de handwerk wereld worden genoemd, weer erg populair. Op het internet en sociale media zijn diverse prachtige voorbeelden terug te vinden.

Helaas moest het maken van de boom in 2021 worden uitgesteld vanwege corona, maar nu is het dan eindelijk zover. Achter de schermen wordt door de bouwploeg van De Spitkeet al hard gewerkt aan het geraamte van de boom. De boom wordt ruim vier meter hoog en twee meter in doorsnee. Deze zal komen te staan in het Skieppehok, zodat de lapjes straks mooi beschermt blijven tegen weer en wind. Want na de winterfair en snert-kuier op tweede kerstdag zullen al de lapjes worden verwerkt in dekens, babydekentjes, pantoffels enz. Deze zullen worden gedoneerd aan diverse goede doelen. Ook willen hierbij al de haaksters en breisters die in de afgelopen jaren druk in de weer zijn geweest met het maken van al de lapkes heel erg bedanken! We hopen dat jullie allemaal langskomen tijdens de winterfair en de snert-kuier op tweede kerstdag om deze bijzondere boom te komen bewonderen. Want zonder al jullie hulp hadden wij dit niet kunnen doen. Want door dit met elkaar te doen is deze bijzonders boom van ons allemaal!

 

De winterfair zal plaatsvinden 9, 10 en 11 december van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

  

 

Klik hier een filmpje van een vorig jaar.

 

 

Gegevens

Begin:
9 december, 2022 @ 10:00 CET
Einde:
11 december, 2022 @ 17:00 CET
Kosten:
gratis