Lauwerskwartet

Het Lauwerskwartet is een samenwerkingsvorm van vier organisaties uit Achtkarspelen en het Westerkwartier. De Stichting Curringherveld te Kornhorn met diverse wandel-, natuur- en ontdekpaden, Staatsbosbeheer te Opende met het Blôde Fuottenpaad, Museumboerderij Ot en Sien te Surhuisterveen en Openluchtmuseum De Spitkeet in Harkema bieden, door middel van kwartetten, toeristisch-recreatieve dagarrangementen voor jong en oud aan.

Door met elkaar samen te werken kunnen we het Westerkwartier en de Friese Wouden beter op de kaart zetten. Educatie, natuur en cultuur worden met elkaar verweven. Hierdoor wordt aan bezoekers een compleet dagarrangement geboden.

U kunt als bezoeker uw dag zelf invullen, starten bij De Spitkeet in Harkema of Ot en Sien in Surhuisterveen, met een kop koffie (met iets erbij) aansluitend een rondleiding waarna u kunt genieten van een door ons verzorgde lunch. Verder is het mogelijk zelf broodjes te bakken op de vuurplaats van het Curringherveld. En dan heerlijk de natuur ontdekken op het Blôde Fuottenpaad bij Opende, waar u aansluitend terecht kunt bij koffie- en theetuin De Kleine Zanden. Kortom combinatiemogelijkheden genoeg; u bent vrij om uw eigen arrangement samen te stellen en te komen genieten van ons unieke boomsingelgebied.

Voor meer informatie, prijzen en boekingen kunt u contact met ons opnemen.

Voor meer informatie over de deelnemende bedrijven kunt u terecht op onderstaande websites:

Stichting Curringherveld Kornhorn www.curringherveld.nl
Museumboerderij Ot en Sien www.museum-otensien.nl
Blôde Fuottenpaad www.dagjeweg.nl/tip/4768/Het-Blote-Voeten-Pad